Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Nadat ik in de badkamer de toiletspullen opgeruimd had, besloot ik de handdoeken ook maar eens op de KonMari manier te vouwen. Uiteindelijk bleek ik op deze manier meer ruimte te hebben en zijn omvallende stapeltjes verleden tijd.

Dus heb ik meteen ook maar de theedoeken, vaatdoekjes en keukenhanddoeken ook onder handen genomen. Ook de handdoekjes voor in het toilet werden opnieuw gevouwen, én ergens anders opgeborgen. Nadat ik de lades in onze servieskast opgeruimd had, bleek daar genoeg ruimte te zijn voor het keukenlinnen.

Gelijksoortige items op één plek opbergen is een groot goed bij Marie Kondo. Dit was iets wat ik niet consequent deed. Ik had alles opgeborgen op de plek waar ik het gebruik. Met als gevolg dat allerlei dingen door het hele huis verspreid liggen. Langzamerhand begin ik zeker de voordelen van opbergen op één plek te zien. Het creëert meer rust en overzicht, en ik lijk ook meer ruimte te hebben. Maar dat laatste kan natuurlijk ook komen door het rigoureus wegdoen van spullen.

Voor mijn handdoeken maak ik echter wel een uitzondering. In de badkamer liggen de handdoeken waarmee we ons afdrogen. Daar heb ik de badlakens (voor het strand/zwembad) aan toegevoegd. Die lagen voorheen in de kledingkast. Nu er voldoende ruimte in de badkamer is, leek het logisch om ze naar de badkamer te verhuizen.  Maar de keukenhanddoeken, theedoeken en vaatdoekjes blijven in de buurt van de keuken. Wel heb ik daar de handdoekjes voor het toilet en de stofdoeken aan toegevoegd. Die lagen in de halkast. Die is inderdaad iets dichter bij het toilet, dan de huidige plek.

Wat de stofdoeken betreft, vond ik een ongelooflijke stapel doekjes die ik nooit gebruik omdat ik ze niet prettig in gebruik vind. Die mochten dus allemaal weg. Wat dan meteen ook voor een groot deel de reden is dat ze nu in de keuken opgeborgen worden. Daar is nu voldoende ruimte voor.

Tenslotte het beddegoed. Dat blijft op dezelfde plek, maar ik heb het wel anders gevouwen. Ik heb alles nu in de grootte van een kussensloop gevouwen en alles per setje in een kussensloop opgeborgen. Dit scheelt ontzettend veel ruimte en het ziet er meteen veel netter uit.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.