Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Mij

Eenmaal aan de slag met het boek Opgeruimd van Marie Kondo was ik bijna niet meer te stoppen. Maar bij het opruimen van de keuken, ben ik toch enigszins van haar methode afgeweken. Ik had de categorie keukengerei nog even laten liggen. De reden hier was dat er hier naar mijn idee niet veel weg hoefde.

Niettemin vond ik het langzamerhand toch tijd worden om ook dit laatste stukje in de keuken op te ruimen. Ik bleek gelijk te hebben in mijn eerdere veronderstelling dat er niets weg hoefde. Het merendeel van mijn keukengerei hangt aan haken aan de muur. Vrijwel alles wordt regelmatig gebruikt en dus ook weer schoongemaakt, maar bij deze actie ging ik extra grondig te werk. Ik haalde alles eraf en sopte de boel even goed. Op advies van Marie Kondo heb ik daarna alle keukengerei op lengte terug gehangen. Dit geeft een iets rustiger aanzien.

Op de rekjes stonden wel een aantal overbodige spullen. Daar is nu iets meer ruimte gekomen omdat ik die dingen weg heb gedaan. Daarna heb ik het barretje meteen maar weer even leeggeruimd. Dat barretje is een potentiële 'hotspot' zoals Flylady zou zeggen. Een plek waar spullen zich vanzelf vermenigvuldigen. Er lag nu niet veel, maar zelfs een paar rondslingerende dingen erop maakt het al snel rommelig. Nu is het vooral de kunst om het barretje leeg te houden. Ooit was dit barretje bedoeld als een extra werkblad tijdens het koken. We hebben maar een klein aanrecht en dus weinig werkruimte. In de praktijk heeft het ding echter een grote aantrekkingskracht op alles wat even tijdelijk neergelegd wordt. Helaas wordt tijdelijk in dit opzicht vaak een rekbaar begrip. We gaan nu dus weer ons best doen om alles direct op z'n vaste plek te leggen en het barretje lekker opgeruimd te houden.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.