Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ook zo verslaafd aan Pinterest? Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik daar soms te veel tijd aan besteed. Niettemin levert het soms ook goede ideeën op. Dit is zo'n idee. De betreffende pin vind je op mijn pinterestbord organizing en op het blog 'What's up Fagans' vind je de orginele tekst (in het Engels).

 

Rondslingerende spullen

Doe je je administratie aan de eettafel of keukentafel of werk je vanuit huis en vind je het prettig om in de buurt van je kinderen te zitten terwijl je werkt? Dan kunnen je rondslingerende spullen je huis een rommelig aanzien geven. Daarnaast moet je constant op zoek naar alles wat je nodig hebt. Ik werk soms boven in mijn werk/hobbykamer en soms (vooral als ik alleen thuis ben) in de woonkamer. Waardoor rondzwervende agenda's, notitieboeken en snoeren bijna onontkoombaar zijn (voor mij dan).

 

Alles bij elkaar

Door alles in een mandje te stoppen, heb je alles bij elkaar en kun je het makkelijk door het huis meenemen. Zelf gebruik ik dit mandje voor mijn kantoorspullen. Door alles bij elkaar in een mandje te doen, wordt het makkelijker om al mijn spullen van de ene kamer naar de andere te dragen en houd ik alles bij elkaar. Bovendien kan ik als ik in de woonkamer aan het werk ben alles snel opruimen door het in het mandje te doen. Handig voor als er (onverwacht) bezoek komt.

 

Wat zit er in mijn mandje?

  • Laptop + oplader.
  • To do lijst (doorlopende lijst van alles wat ik moet/wil doen).
  • Projectlijst (lijst van projecten waar ik aan werk, onderverdeeld in kleine stappen).
  • Plastic L-mapje (om losse papieren in op te bergen, zoals bijvoorbeeld post).
  • Pennen.
  • Agenda.
  • Bullet journal.

Verder gooi ik er vaak ook nog andere rondslingerende spullen in die mee naar boven moeten. Het mandje heeft zowel beneden als boven een vaste plek in een kast gekregen. Zo zijn er maar twee plekken waar alles kan liggen. Voordeel: zo'n mandje zie je niet zo snel over het hoofd. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.