Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Vind jij je post ook altijd terug op het aanrecht, de eettafel of andere oppervlakten? Blijft het vervolgens rondzwerven omdat je er eigenlijk geen goede plek voor hebt? Reken voor eens en altijd af met rondzwervende post en maak er een vaste plek voor.

Een vaste plek voor je post

Je kunt heel makkelijk een vaste plek maken voor je post door het in een tijdschriftencassette te stoppen of in een brievenbakje te leggen. Door meerdere brievenbakjes te stapelen, kun je zelfs voor elk gezinslid een eigen postbakje maken. Zorg ervoor dat de vaste plek voor binnenkomende post dicht bij de voordeur is. Je wilt niet eerst het hele huis door om de post in een bakje te leggen. Wil je ruimte besparen, kijk dan eens aan opbergers aan de muur. Muurhangers voor tijdschriften zijn vaak ook goed bruikbaar om post in op te bergen. Wij gebruiken zelf een tijdschriftenhanger met drie vakken voor onze post. Een vak voor mijn man, één voor mij en één voor algemene post. Met letterstickers heb ik onze voorletters erop geplakt, zodat duidelijk is welk vakje van wie is.

Tijdelijke bewaarplek voor je post

Wat je ook gebruikt als postbakje, bedenk wel dat het een plek is om binnengekomen post tijdelijk te bewaren. Zodra je tijd hebt om je post te bekijken, haal je het er uit en beslis je wat ermee moet gebeuren. Dit doe je bij voorkeur elke dag. Bekijk de post en zorg ervoor dat je niets terug legt! Wat weg kan gaat direct weg. Zitten er dingen tussen die je moet afhandelen of die je in je archief moet bewaren? Doe het zo mogelijk direct. Heb je daar geen tijd voor, leg het dan op een vaste plek neer. Bijvoorbeeld in een brievenbakje op je administratieplek. Zorg dat je alles wat hier ligt minimaal een keer per week afhandelt. Kies hiervoor een vaste dag en liefst ook een vaste tijd, zodat het een gewoonte wordt. Op deze manier blijf je overzicht houden over je papierwinkel.