Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Zelfs in ons tweepersoons huishouden dreigen schoenen de hal te overspoelen. In de winter komen daar ook nog rondslingerende sjaals, mutsen en handschoenen bij. Het wordt dus hoog tijd om daar oplossingen voor te zoeken. 

Schoenen opruimen

Een schoenenkastje loste in ons geval het probleem van de schoenen maar half op, want het merendeel van onze schoenen passen daar niet in. Totdat ik een grote mand met deksel tegen kwam. Hij past prima onder de kapstok en er past veel in. Losse schoenen kunnen daar allemaal in. Bij gebrek aan een paraplubak, bewaren we ook onze paraplu in deze mand.

Heb je kinderen die ook allemaal meerdere paren schoenen hebben die altijd door het huis zwerven? Zet voor elk kind een mand in de hal neer en doe de schoenen daar in. Ze staan dan wel niet netjes op een rijtje, maar ze liggen in ieder geval bij elkaar, op een vaste plaats, en zijn daardoor terug te vinden.

Mutsen, sjaals en handschoenen opruimen

Voor mutsen. handschoenen en sjaals hebben wij twee mandjes bovenop de kapstok. We hebben er elk één in gebruik. Heb je kinderen, dan is zo’n hoge plek niet handig. Maak voor hen een plek waar ze zelf makkelijk hun handschoenen en mutsen kunnen pakken en opbergen. Je zou hierbij kunnen denken aan bijvoorbeeld een ladekastje in de hal, met voor elk kind een eigen lade. Plak eventueel labels met hun namen of hun foto’s op de lades, zodat duidelijk is welke lade van wie is.

Sleutels

De hal is ook de aangewezen plek om (huis)sleutels te bewaren. Dat kan in een sleutelkastje, maar je kunt ook voor simpelere oplossingen kiezen. Bijvoorbeeld een schaal waar je ze in gooit of simpelweg een spijkertje aan de muur. Zorg dat de sleutelbossen van verschillende huisgenoten goed van elkaar te onderscheiden zijn, bijvoorbeeld door ze aan een sleutelhanger te doen.