Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ik heb dan wel geen kleine kinderen, de hoeveelheid knutselmateriaal hier in huis is er niet minder om. En nee, dat is niet van mijn man. Vorige week schreef ik al over de grote hoeveelheid kleine hobbymaterialen die ik heb. De oplossing daarvoor bleek in ziplock zakjes te liggen. Voor mijn verf, stiften en Project Life kaartjes zocht ik iets anders.

 

Het probleem

Alles was in principe wel netjes georganiseerd en opgeruimd, maar het lag niet onder handbereik. Elke keer als ik een ander materiaal wilde pakken, moest ik opstaan en het uit de kast pakken. Bovendien maakte dat alle materiaal weer terug leggen tijdrovend. En als iets (teveel) tijd kost om op te ruimen, heb je de neiging om het nog even te laten liggen. Vooral als je weet dat je het materiaal op een later moment toch weer gaat gebruiken. En helemaal als je, zoals ik, een aparte tafel hebt voor je knutselprojecten. Kortom, ik wilde dus heel graag alle materialen zoveel mogelijk bij elkaar én zo dicht mogelijk bij mijn werktafel hebben.

 

De oplossing

Natuurlijk was ook hiervoor een oplossing. In dit geval in de vorm van een roltafel (van IKEA). Onderin kwamen alle verf- en lijmsoorten en toebehoren zoals kwasten etc. Bovenin allereerst de Project Life kaartjes (kaartes van 5x7,5 cm en 10x15 cm). Die haalde ik uit de orginele doos (wat heel veel kastruimte scheelt) en zette ik rechtop in een bakje dat ik al had en waar ze precies in bleken te passen. Daarnaast nog wat veel gebruikte kantoorspulletjes, markeerstiften, pennen, potloden, labelmaker, perferator, etc. En toen was de roltafel vol. Maar wacht eens, al die stiften en fineliners moeten er nog in! Nu wist ik dat IKEA ook bakjes heeft die je heel makkelijk aan dit tafeltje kunt hangen. Maar om nu weer nieuwe bakjes voor mijn stiften te kopen, terwijl ik in principe alles al in bakjes had, vond ik ook niet nodig. Na een beetje rondkijken vond ik het draadmandje dat je op de foto ziet. Deze bevestigde ik met knijpers aan de zijkant, waarna alle stiften en fineliners erin konden. 

De roltafel staat naast de werktafel voor mijn hobbyprojecten. In principe heb ik daar dus alles bij de hand. Wil ik aan mijn bureau, dat haaks op de werktafel staat, iets doen, dan trek ik de roltafel makkelijk bij en zet hem net zo makkelijk weer terug.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.