Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

In de keuken heb ik niet zo heel veel op te ruimen. In deze blogpost wil ik je vooral wat tips geven voor het opbergen van je keukenspullen. Niettemin waren er voor mij ook een aantal kleine opruimprojectjes.

Voorraadpotten

Deze voorraadpotten hebben we al een tijd in gebruik. Als we een nieuw pak van droge voorraad openen en deze niet direct opmaken (zoals bij rijst of pasta), dan doen we het restant in glazen voorraadpotten. Glazen potten hebben als voordeel dat je kunt zien wat erin zit. Daarom had ik deze potten tot voor kort niet gelabeld. Maar vrij recent heb ik de voorraadpotten naar een andere plek verhuisd (daarover volgende week meer). Ik was dolblij met het eindresultaat, maar miste toch de labels.

Daarom heb ik met mijn labelmaker en doorzichtige tape labels gemaakt. Nu is het voor mijn gevoel helemaal af.

 

Spatels en pollepels

Mijn spatels en pollepels bewaar ik in een grote glazen pot. Deze was inmiddels behoorlijk vol en dus tijd voor een snel opruimklusje. 

Zo is er weer meer dan genoeg ruimte om er dingen uit te halen en weer terug te zetten. Dit ging er weg:

Dat witte ding heb ik ooit gekregen, maar wordt nooit gebruikt omdat wij hem onhandig vinden. Daarnaast licht een slacouvert. Daar hadden we er twee van, terwijl we er eigenlijk nooit meer dan een in gebruik hebben. Het setje dat blijft, is het meest gebruikte exemplaar. Verder nog wat spatels en lepels die aan vervanging toe zijn. De tweede van rechts vinden we onhandig in gebruik omdat hij  te klein (te kort) is.

Afwasmiddel en kookboeken opbergen

Wij hadden een groot aantal kleine, dunne kookboekjes. In eerste instantie stonden ze allemaal op een plank en werd het al snel een rommelig aanzien. Inmiddels zijn ze niet alleen naar een kast verhuisd (samen met de andere kookboeken), maar heb ik ze ook bij elkaar in een tijdschriftencassette gedaan. Zo houd je ze makkelijker bij elkaar en blijft de kast netter en overzichtelijker.

Tijdens het opruimen van de servieskast (meer daarover volgende week), kwam ik deze fles tegen (foto rechts). Deze fles zat ooit in een kerstpakket en is bedoeld voor olie of azijn. Hij stond echter ongebruikt in de kast. Inmiddels heb ik hem gevuld met afwasmiddel. De fles afwasmiddel stond altijd gewoon op ons aanrecht. Nu is deze vervangen door deze fles, wat ik veel mooier vind.

Tot zover mijn opbergklusjes en tips voor de keuken. Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan voor je eigen keuken.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.