Search

We gaan alweer het laatste kwartaal van 2019 in. Voor mij is dit laatste kwartaal altijd een afronding van het jaar en een laatste kans om nog een aantal jaardoelen af te ronden. In deze blogpost blik ik terug op de doelen die ik had in het derde kwartaal en deel ik mijn doelen voor de laatste maanden van dit jaar. 

Website en social media

Om te beginnen kijk ik naar de doelen die ik had voor mijn website en social media.

  • In de maanden juli en augustus heb ik mijn blogposts terug gebracht naar een blogpost per week. Vanaf september zijn dit er weer drie. Daarnaast heb ik vrijwel dagelijks op Instagram gepost (ik heb een paar keer een dag gemist) en meerdere keren per dag op Pinterest.
  • Mijn nieuwsbrief is de afgelopen maanden twee keer per maand uitgekomen. Daarnaast heb ik een aantal gratis downloads voor jullie gemaakt.

Alles bij elkaar heb ik mijn doelen voor het derde kwartaal voor mijn website en social media gehaald.

Nieuwe doelen voor het laatste kwartaal heb ik niet op dit gebied. De bedoeling is dat ik drie keer per week een blogpost blijf publiceren, een keer per twee weken een YouTube video online zet. Daarnaast blijf ik dagelijks posten op Instagram en Pinterest. Mijn nieuwsbrieven zal ik ook twee keer per maand blijven versturen.

Groot Project

Mijn grote project is gestart in mei en wilde ik in het derde kwartaal afronden. Dit project was een boek schrijven en uitgeven. Mijn planning was om dit half augustus klaar te hebben. Het duurde iets langer, maar inmiddels is het boek ‘Eindelijk goed Opruimen’ af en gepubliceerd. Het is als paperback én als e-boek verkrijgbaar.

Opruimen

Mijn privé project voor dit jaar is mijn huis opruimen. Daar ben ik tussen de bedrijven door nog steeds mee bezig. Het afgelopen kwartaal heb ik mijn printerkastje, keuken, servieskast en een deel van mijn scrapbookspullen onder handen genomen. Van die laatste categorie krijgen jullie binnenkort nog een update via mijn blog en YouTube kanaal. 

Mijn doel voor het laatste kwartaal is om het hele opruimtraject af te ronden. Wat betreft mijn blogposts hierover, kan het zijn dat je een aantal daarvan pas in het nieuwe jaar te zien krijgt. Dit in verband met het inplannen ervan. Ik plan altijd voor een langere periode vooruit en daarom verschijnen dit soort blogposts en video’s regelmatig wat later dan dat ze daadwerkelijk plaatsvonden.

Gezondheid

Het meer bewegen heb ik doorgezet. Ik heb vooral veel gewandeld in de zomer, maar ook aan mijn opbouw naar hardlopen gewerkt. Helaas heeft dit niet het gewenste effect op mijn gewicht gehad. Voor het laatste kwartaal blijft meer bewegen het doel. Wat afvallen betreft, laat ik het even rusten. Wel blijf ik bewust gezond eten de komende maanden.

Nieuwe plannen voor dit kwartaal?

Mijn grote project voor dit jaar is afgerond. Het was een project dat ik aan het begin van het jaar niet gepland had en er moesten dus een aantal dingen plaats maken voor het schrijven van het boek. Nu is er meer tijd voor de kleinere, dagelijkse dingen. Zoals het onderhoud van mijn website. Daarnaast vind ik de wintermaanden altijd erg geschikt om te studeren, dus ga ik weer volop aan de slag met de cursus die ik sinds half augustus volg. Nog zo’n niet van te voren gepland ding dat ineens op mijn weg kwam. Verder besteed ik het laatste kwartaal vooral aan het plannen van het komende jaar. Zodat ik goed voorbereid 2020 in kan!