Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het weekend is natuurlijk een tijd om even te relaxen en bij te komen van de afgelopen week. Maar voor mij is het ook het moment om de losse eindjes van de afgelopen week af te ronden en me voor te bereiden op de komende week. Om dat te doen, heb ik een ‘reset’ routine. Wanneer ik dit precies doet, verschilt nog wel eens. Soms begin ik al op vrijdag en spreid ik het over het hele weekend uit. Andere keren doe ik alles op zondagmiddag. Het belangrijkste is, dat ik voor maandagochtend alle losse eindjes heb afgewerkt en de planning voor de nieuwe week klaar heb. Ben je benieuwd hoe zo’n reset routine eruit ziet? Lees dan snel verder.

 

Losse eindjes afronden

 

Mijn reset routine begon met het afronden van alle losse eindjes van de afgelopen week. Want die waren er vaak nog wel aan het eind van de week. Al dan niet gelezen mail in mijn mailbox, bestanden die in mijn download map waren blijven staan en een niet bijgewerkte takenlijst bijvoorbeeld. De complete lijst voor het afronden van de losse eindjes ziet er zo uit:

  • Inbox leeg maken.
  • Download map leeg maken.
  • Afwachtlijst controleren.
  • Takenlijst bijwerken.

Daarnaast rond ik vaak ook klusjes die zijn blijven liggen af, zoals wekelijkse schoonmaakklusjes of een was draaien. 

Nieuwe week plannen

 

Naast het afronden van de losse eindjes, bereid ik me voor op de nieuwe week. Dat houdt in:

  • Agenda bijwerken.
  • Weekplanning maken.
  • Elektrische apparaten opladen.
  • Menuplanning voor de week maken.
  • Boodschappen bestellen.

 

Maar is het weekend niet bedoeld om uit te rusten?

 

Er is altijd wel iemand die me vraagt waarom ik dit allemaal doe in het weekend. Is het weekend niet bedoeld om uit te rusten? Ja, dat is het weekend inderdaad. Maar ik vind het ook erg lekker om ontspannen aan de nieuwe week te beginnen. En dat doe ik door dingen af te ronden en door vooruit te kijken. Als ik mijn wekelijkse reset heb afgerond, weet ik dat ik geen dingen vergeet en heb ik een idee van hoe mijn week eruit gaat zien. En dat geeft rust. Wil je echt niet bezig zijn met dit soort dingen in je weekend, dan kun je dit alles natuurlijk ook op vrijdagmiddag doen. Dan heb je daarna twee hele dagen om te relaxen.

 

P.S.

Wil je meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis de Braindump Lijst, waarmee je alles wat je nog moet doen uit je hoofd en op papier zet.