Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Nog even en de scholen beginnen weer. Om het schooljaar goed te starten, kun je nu alvast aan de voorbereidingen beginnen. Wat moet je doen en waar moet je aan denken?

Informatie en papieren

Om te beginnen krijg je vaak veel informatie van de school. Soms op papier, tegenwoordig vooral via e-mail. Krijg je veel informatie, dan glippen sommige dingen er makkelijk tussendoor. Vooral als je meerdere kinderen op verschillende scholen hebt. Zo creëer je overzicht. 

  • Verzamel alle informatie die je al hebt en bewaar alles bij elkaar. Fysiek, in een ordner of snelhechter, of digitaal, in een aparte map. Maak per kind een aparte map of gebruik in een ordner tabbladen.
  • Lees alle informatie nog een keer door en maak aantekeningen van dingen die je moet doen of regelen. Maak een lijstje van dingen die ze nodig hebben, schrijf op een kalender of in je agenda wat ze wanneer mee moeten nemen naar school en markeer belangrijke data.
  • Verzamel alle contactinformatie van de school. Schrijf de telefoonnummers en e-mail adressen in je agenda of zet ze in je telefoon, zodat je ze bij de hand hebt als je ze nodig hebt. Voeg ze ook toe aan de mappen met informatie die je hebt gemaakt.

Aanschaffen van schoolspullen

Gaat je kind voor het eerst naar school, dan zul je waarschijnlijk het nodige moeten aanschaffen. In latere schooljaren zullen ze al het een en ander hebben, maar moeten er misschien dingen aangevuld of veranderd worden. Gaat je kind naar de middelbare school, dan moeten er vaak zaken als schriften, kaftpapier en agenda’s aangeschaft worden. Maak een lijstje van wat ze nodig hebben en streep af wat er al is of wat je aangeschaft hebt.

Routes oefenen

Gaat je kind voor het eerst naar de middelbare school na de zomervakantie? Dan is het handig om de route alvast een aantal keren te oefenen. Kijk eventueel ook naar alternatieve routes. Gaat je kind op de fiets? Hoe werkt het dan als je kind een keer met het openbaar vervoer moet? Weet hij of zij dan hoe hij moet reizen? Oefen ook dit alvast een keer.

 

P.S.

Wil je meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis de Braindump Lijst, waarmee je alles wat je nog moet doen uit je hoofd en op papier zet.