Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Als jij een agenda gebruikt, of wilt gaan gebruiken, is het langzamerhand tijd om jouw agenda voor 2021 uit te zoeken. Er is volop keus, maar dat maakt het niet perse makkelijker. Daarom hier enkele tips die je wellicht kunnen helpen bij het uitzoeken van een nieuwe agenda.

 

Wat zet je in je agenda?

Gebruik je je agenda alleen voor het opschrijven van je afspraken of wil je er ook je taken in kwijt? In dat laatste geval heb je meer ruimte nodig. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een agenda met voor elke dag een aparte bladzijde. Kies je voor een losbladige agenda, in een ringband, dan kun je er ook voor kiezen om zelf extra pagina’s toe te voegen waar je je taken op kwijt kunt. Tot slot zijn er  agenda’s waar een hele week op twee pagina’s staat, met daaronder ruimte voor je taken. Ook deze agenda’s kunnen handig zijn als je een overzicht van je taken in je agenda wilt.

 

Waar gebruik je je agenda?

Ben je vaak van huis en wil je je agenda altijd bij de hand hebben? Dan is een digitale agenda handig. Helemaal als je een smartphone hebt. Je agenda is dan altijd en overal toegankelijk. Ga je liever voor een papieren versie, kies dan een formaat wat makkelijk mee te nemen is. 

Gebruik je je agenda voornamelijk thuis? Dan maakt het formaat niet zo heel veel uit.

Hoeveel overzicht wil je hebben?

Wil je een hele maand of een hele week in een keer kunnen overzien? Kies dan voor een agenda waar maandkalenders in staan. Er zijn verschillende agenda’s die naast dag- of weekpagina’s ook maandoverzichten hebben.

Wil je een hele week in een keer kunnen overzien, kies dan voor een agenda met een week op een of twee pagina’s. Dan zie je in een oogopslag hoe een week eruit ziet.

 

P.S.

Wil je meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis de Braindump Lijst, waarmee je alles wat je nog moet doen uit je hoofd en op papier zet.