Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Deze week lanceerde ik mijn vernieuwde online cursus ‘Eindelijk een opgeruimd huis.’ Maar is een online cursus opruimen nu wel zo handig? 

Natuurlijk heb ik daar zelf ook over nagedacht voordat ik hem ging maken. Twijfel je of zo’n cursus jou zou kunnen helpen? Ik zet hier de voor- en nadelen van een online cursus opruimen voor je op een rijtje, zodat je een goed idee krijgt of het wat voor je is.

 

Voordelen van een online cursus opruimen

Om te beginnen hieronder de voordelen van een online cursus opruimen op een rijtje:

  • Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen.
  • Je kunt de cursus volgen op waar en wanneer het jou het beste uitkomt.
  • Je kunt dingen nog eens rustig nalezen of opnieuw bekijken.

Nadelen van een online cursus opruimen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een online cursus.

De belangrijkste nadelen:

  • Je moet zelf voldoende discipline hebben om wat je leert ook toe te passen, door te zetten wanneer het moeilijk wordt of wanneer je motivatie afneemt om zo de cursus helemaal af te maken.
  • Als iets niet helemaal duidelijk is in de cursus of als jij tegen een specifiek probleem aanloopt, kun je het niet aan een docent voorleggen.

Deze nadelen heb ik proberen op te vangen door ook een variant van de cursus aan te bieden met coaching. Daarbij word je door mij begeleid tijdens het hele proces en geef ik je online, waar nodig, speciaal op jouw situatie afgestemde hulp. Op deze manier profiteer je van de voordelen en heb je vrijwel geen last van de nadelen.

Denk je dat een online cursus opruimen iets voor jou is? Je vindt alle informatie over de online cursus ‘Eindelijk een opgeruimd huis’ hier. Je vindt daar ook meteen de link naar het inschrijfformulier.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.