Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Als je dan eindelijk je huis hebt opgeruimd, wil je het ook zo houden. De beste manier om je huis opgeruimd te houden, is door jezelf een aantal goede opruim gewoonten aan te leren. Daarom geef ik je hier de 10 beste gewoonten om je huis netjes te houden.

  1. Voorkom dat je kasten opnieuw overvol raken door de 1 in 1 uit regel toe te passen. Koop of krijg je iets nieuws, dan moet er iets anders weg. Dus nieuwe gympen? Dan gaat dat oude paar weg.
  2. Maak elke avond even een rondje door je huis en ruim rondslingerende spullen op. Het kost je maar 10 minuten en het voorkomt dat het echt weer een rommeltje wordt.
  3. Gooi gedragen kleding ‘s avonds in de wasmand of hang het op als je het nog een dag wilt dragen.
  4. Leg alles wat je pakt na gebruik op de juiste plek terug.
  5. Kom je in huis iets tegen wat je niet nodig hebt of niet (meer) gebruikt? Doe het dan meteen weg.
  6. Neem af en toe de tijd om een kastplank of lade te controleren op overbodige spullen. Op deze manier slibben ze niet ongemerkt weer dicht.
  7. Geef nieuwe spullen meteen een vaste plek. Dat voorkomt dat ze door het huis gaan zwerven.
  8. Maak taken helemaal af. Doe je de was, vouw hem dan op als hij droog is en berg alles direct op.
  9. Groepeer kleine spullen in bakjes of mandjes, zodat ze niet door je kasten en lades gaan zwerven en makkelijk te pakken zijn.
  10. Neem geen (gratis) spullen aan die je niet nodig hebt. Gratis spullen die je krijgt bij een aankoop of die op straat uitgedeeld worden, gebruik je in de meeste gevallen nooit. Neem ze daarom niet aan. In een impuls toch ja gezegd? Doe ze dan weg zodra je thuis komt.

Als je deze tips toepast, zul je merken dat je huis op een eenvoudige manier netjes blijft. Ze werken trouwens ook als je nog moet beginnen met opruimen.

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.