Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Heb jij overzicht over wanneer je waar verwacht wordt? En weet jij van je gezinsleden wie wanneer waar is (of hoort te zijn)?

Als jouw antwoord hierop nee is, dan heb ik hieronder een aantal tips voor je (vooropgesteld dat je het wel wilt weten).

 

Kalender

Koop een kalender en noteer daar de afspraken van jezelf en alle gezinsleden. Gebruik voor het overzicht een gezinskalender of gebruik verschillende kleuren voor elk gezinslid. Hang de kalender op een centrale plek, zodat iedereen kan zien wie wanneer waar hoort te zijn.

 

Digitale agenda

Een andere optie is om digitaal een agenda bij te houden, bijvoorbeeld Google Agenda. Hierin kun je diverse agenda’s aanmaken. Bijvoorbeeld een voor jezelf, en voor elk van je gezinsleden een aparte agenda. Je kunt de activiteiten dan heel makkelijk per gezinslid bekijken, of voor iedereen tegelijk.

Gebruiken je andere gezinsleden ook een digitale agenda, dan kun je elkaar toegang geven tot elkaars agenda. Op die manier kan iedereen direct zien wanneer de ander afspraken heeft.

Ben jij iemand die liever op papier werkt? Schaf dan een papieren agenda aan en zet al je afspraken en de relevante afspraken van je gezinsleden erin. Kies je voor een gezins- of familie agenda dan kun je elk gezinslid een aparte kolom geven.

Maak je een nieuwe afspraak, schrijf die dan meteen in je agenda of op de kalender.

 

Bespreek samen wie wanneer waar is

Ga minimaal een keer per week met alle gezinsleden om de tafel zitten en kijk naar de afspraken die de afgelopen week gemaakt zijn en die voor komende week staan. Staat alles op de kalender? Werk waar nodig de kalender bij. Kies een vaste dag en een vast moment om dit te doen. Vaak is direct na het avondeten een goed moment omdat iedereen dan toch al aan tafel zit.

 

P.S.

Wil je meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Heb je behoefte aan meer organisatie op alle gebieden van je leven, kijk dan eens naar de online cursus Eindelijk ruimte en overzicht in je leven. Misschien is dat net wat jij nodig hebt.