Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Nu het weer slechter wordt, de dagen korter en er waarschijnlijk weer nieuwe corona maatregelen komen, breng je vast weer meer tijd thuis door. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis ook echt een thuis wordt?

Een huis wordt een thuis doordat je je er comfortabel, op je gemak en veilig voelt. Dat valt en staat natuurlijk voor een groot deel met de mensen met de mensen met wie je je huis deelt. Maar er is meer wat je dat heerlijke thuisgevoel geeft.

 

Een veilig huis

Om te beginnen moet je huis veilig zijn. Is jouw huis veilig? Denk daarbij niet alleen aan sloten op de deuren en een veilige bouwkundige staat. Veilig houdt ook in dat er geen losliggende matjes liggen waar je over kunt struikelen en dat je de trap op en af kunt lopen zonder te vallen over dingen die de doorgang belemmeren, om maar een paar dingen te noemen.

Maar ook het ophangen van rook- en koolmonoxidemelders kunnen je huis veiliger maken. Zijn al deze dingen bij jou op orde? Zo niet, maak er dan een project van voor de komende weken en maak je huis veiliger.

 

Een comfortabel huis

Comfortabel wordt je huis als het er aangenaam vertoeven is. Dat betekent niet dat je meteen maar de verwarming flink moet opstoken. Met de huidige gasprijzen wil je dat waarschijnlijk ook niet. Maar je wilt ook niet de hele dag en avond zitten koukleumen. Dus trek een dikkere trui en sokken aan en trek een dekentje over je benen als je op de bank voor de tv zit. Een fijn dekentje staat meteen garant voor dat comfortabele gevoel.

Een comfortabel huis is een opgeruimd huis

Zie je terwijl je lekker met je dekentje op de bank zit rondzwervende rommel en overvolle kasten of lades? Dan voelt je huis waarschijnlijk nog niet zo heel comfortabel. Maak dan een plan om te gaan opruimen.

Je kunt natuurlijk meteen de volgende dag of diezelfde avond nog als een razende Roeland tekeer gaan. Maar je kunt het ook stap voor stap aanpakken. Bijvoorbeeld met de Minimalism Game. We spelen dit spel deze maand op mijn Petje Af pagina. Want bij mij valt ook altijd nog wel iets op te ruimen. Wat er deze maand weg gaat, deel ik wekelijks op mijn blog en dagelijks op mijn Instagram pagina voor Petje Af leden. Maar natuurlijk kun je ook zelf lekker aan de slag gaan. In mijn blogpost van vorige week lees je meer over de Minimalism Game. 

 

P.S. 

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.