Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het is de laatste maandag van de maand. In het weekend ging ik op de valreep nog even mijn voorraadkastje opruimen voor de opruimbingo. En vandaag is natuurlijk de trekking voor de nummers voor deze maand. Dit zijn de nummers 22 en 14. Voor mij betekent dit een doos met papierrestjes (voor mijn hobbyprojecten) en de lade onderin mijn kledingkast opruimen. Hierover kun je volgende maand dus blogs verwachten. Wil je mijn complete lijst met opruimklusjes voor de opruimbingo zien en/of een uitleg hierover? Lees dan deze blogpost.

En nu naar het opruimen van mijn voorraadkastje.

 

Voorraadkastje opruimen

Het kastje heeft twee deurtjes. Op de foto hierboven zie je het bovenste en onderste gedeelte naast elkaar. Eigenlijk valt de rommel boven wel mee. Alleen al die flesjes met sauzen zijn onoverzichtelijk. Voor mij des te meer omdat het een voor mij hoge plank is (ik ben maar 1,65 m). Dit valt gelukkig vrij makkelijk op te lossen door ze in een bakje te zetten. Het bakje kun je er makkelijk uit halen, waarna je kunt pakken wat je nodig hebt en na gebruik is alles ook weer makkelijk terug te zetten. Ik ben een grote fan van dit soort bakjes en gebruik ze ook in de koelkast.

Het onderste gedeelte is wat rommeliger, ook al staat er niet heel veel in. Ook hier gebruik ik eenzelfde soort bakje en doe daar de bouillonblokjes en nog enkele losse verpakkingen, zoals de maïzena in. Verder is het een kwestie van een beetje reorganiseren en ook dit gedeelte van het kastje ziet er weer netjes uit.

Gerelateerde artikelen

De keuken opruimen 

- Een voorraadkast maken 

Keuken opruimen met de Konmari methode 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.