Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het werd hoogtijd voor de opruimklus die voor de opuimbingo van september gepland stond, de bovenste boekenkast opruimen.

Ik heb twee boekenkasten met daar bovenop nog een boekenkast. In de opruimbingo serie noem ik dit voor het gemak boekenkast 1. In deze boekenkast staan vooral fotoalbums. Dat wil zeggen, dat is de bedoeling. 

Hoewel er niet heel veel op te ruimen viel in deze boekenkast, waren er wel een aantal dingen waar aandacht aan besteed moest worden.

 

Kaften van kleurboeken

Naast de fotoalbums staan losse kaften van kleurboeken. Deze heb ik om beschadiging te voorkomen van de betreffende kleurboeken afgehaald. Als ik het kleurboek waar de kaft van is vol heb gekleurd, gaat de kaft er weer om. In een eerdere opruimsessie heb ik in een van de andere boekenkasten al meer ruimte voor mijn kleurboeken gemaakt. Daardoor is er nu ook genoeg ruimte om deze kaften naast de kleurboeken op te ruimen.

 

Boeken

Naast de kaften van de kleurboeken ligt een stapel gewone boeken. Deze boeken heb ik na een andere opruimsessie apart gelegd. Het waren de boeken waarover ik twijfelde of ik ze wel of niet weg wilde doen of die ik nog (een keer) wilde lezen voor ik ze weg zou doen. Ze liggen er inmiddels best al lang zonder dat er iets mee gebeurd is, dus heb ik nu maar doorgepakt en ze allemaal naar de kringloopwinkel gebracht.

 

Scrapbook pagina's

Helemaal rechtsboven zie je losse insteekhoezen voor een scrapbook binder. Deze wil ik in een nieuwe binder doen, alleen die binder heb ik nog steeds niet gekocht. Kwestie van die map wel kopen en de hoezen erin doen dus. Hoe makkelijk kan het zijn? Het nieuwe album staat niet in deze kast omdat het een lopend project is. Daarvoor heb ik een apart kastje. 

Uitgestelde beslissingen

Hoewel ik dat niet meer probeer te doen, was er toch weer sprake van uitgestelde beslissingen die de rommel creëerden in deze kast. Dit is bij veel mensen, ook bij mij, een belangrijke oorzaak van rommel. Merk je dit soort uitgestelde beslissingen bij jezelf als je gaat opruimen, probeer dan te bedenken waarom je de beslissing uitstelt. Na verloop van tijd zul je er steeds beter in worden om direct beslissingen te nemen over je spullen. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.