Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Opruimen is zelden leuk. Vaak zie je tegen de klus op en komt het gevoel van tevredenheid pas na afloop. Maar je kunt het wel leuker maken. Op internet zijn dan ook een aantal leuk opruimacties en uitdagingen te vinden. Onder andere deze:

  • 40 bags in 40 days. In de vastenperiode ontdoe je je van 40 tassen met rommel. Deze uitdaging loopt op dit moment en duurt tot aan pasen, maar je kunt het zelf natuurlijk doen wanneer je wilt.
  • 2015 in 2015 declutter challenge. Ik heb deze al eens genoemd op mijn facebookpagina. Het is wat het zegt. Doe 2015 dingen je huis uit in het jaar 2015. Je kunt natuurlijk nog steeds beginnen. Sommige mensen hebben dit doel al twee keer gehaald, dus het zou te doen moeten zijn. 
  • Een kastje per dag. De initiatiefneemster van dit project heeft van opruimen een 365-dagen project gemaakt. Inmiddels heeft zij het hele huis opgeruimd. Haar blog blijft echter leuk om te lezen. Bovendien zijn er velen die haar voorbeeld gevolgd hebben. Google op 'een kastje per dag' en je vindt tal van andere blogs. Motiverend om te lezen als je zelf ook aan de slag wilt of al bent. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.