Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 

Online cursussen en printables met betrekking tot het huishouden

De volgende online cursussen met betrekking tot het huishouden zijn beschikbaar:

 

 

 

Op dit moment is deze cursus niet meer beschikbaar. Houd de website in de gaten voor het aanbod van nieuwe cursussen.

 

Wil je een schoon huis zonder uren te hoeven besteden aan het schoonmaken van je huis? Dat kan.

De oplossing is het aanbrengen van structuur in het schoonmaken door middel van huishoudschema's. Met behulp van huishoudschema's houd je je huis op een makkelijke manier schoon en word schoonmaken uiteindelijk een routine waar je niet meer over na hoeft te denken.

Je kunt natuurlijk je eigen huishoudschema's maken, maar als je daar geen zin in hebt of niet weet hoe, heb ik het al voor je gedaan. 

 

Wat krijg je?

Je krijgt:

  • Uitleg over hoe de schema's werken, maar ook hoe je start zonder je overweldigd te voelen als je op dit moment nog geen structuur in het huishouden hebt.
  • Voor elke schoonmaaktaak uitleg over wat het inhoudt of hoe je makkelijk schoonmaakt.
  • Een handig overzicht met de dagen van de week en alle dagelijkse klussen die gedaan moeten worden en een overzicht van alle wekelijkse klussen. Dit alles op een handige A4.
  • Voor elke maand een overzicht met de extra klussen die die maand gedaan moeten worden.
  • Van bovenstaande schema's krijg je ook een lege printable, zodat je daar je eigen aanvullingen of een compleet eigen schema op kunt maken.
  • De schema's zijn op A4 formaat en zijn digitale producten die je kunt downloaden en printen.

 

Wat kost het?

De schema’s kosten € 12,04.

 

 

Hoe krijg ik de schema’s?

De huishoudschema’s zijn verkrijgbaar in mijn Etsy Shop. Na betaling kun je de pdf downloaden.

 

Hoe gebruik ik de schema’s?

Je kunt op de schema’s afvinken wat je gedaan hebt. Wil je ze niet steeds opnieuw printen, dan kun je ze lamineren en met een whiteboardstift afvinken en weer schoonvegen. Heb je geen lamineer apparaat? Het werkt ook met A4 insteekhoesjes. Het beste werken de stevige, gladde hoesjes. Als het oppervlak van het plastic te ruw is, is de stift minder goed te verwijderen. 

Er is een schema met alle dagen van de week en de dagelijkse taken. Op hetzelfde vel staan ook de wekelijkse taken. Die kun je allemaal op een dag doen, of verdeeld over de week. Je kunt op het schema bijhouden wat je gedaan hebt.

Naast een weekoverzicht, zijn er ook overzichten voor de maanden van het jaar. Daarop vind je alle klussen die je niet wekelijks doet. Ik raad je aan om elke week een paar van de maandelijkse klussen mee te pakken. Zo blijft het behapbaar en wordt alles toch regelmatig schoongemaakt.

Naast de ingevulde schema’s zijn er ook lege schema’s. Deze kun je gebruiken als je het schema wilt aanpassen aan je eigen situatie en behoeften.

Overtuigd van het gemak en wil je de huishoudschema’s gebruiken? Ga dan naar mijn Etsy Store.

Heb je liever een wekelijks huishoudschema in je mailbox zodat je een wekelijkse reminder hebt en de maandelijkse taken ook meteen al per week opgesplitst zijn? Wordt dan lid van mijn Petje Af pagina. Je krijgt dan, naast de andere extra's, elke week de huishoudschema’s in je mailbox. Je hebt al een abonnement voor € 4,00 per maand en krijgt bij een jaarabonnement niet alleen een korting van drie maanden (€ 12,00) maar ook mijn boek ‘Eindelijk een opgeruimd huis’ t.w.v. € 20,95 cadeau.